Skip to main content

BENELUX Steel Bridge Contest

De staalbouwwedstrijd voor bruggen in een volledige vernieuwde vorm, is gelanceerd.

De inschrijvingen zijn afgesloten.
De jury is aan het werk.

De BENELUX Steel Bridge Contest wordt om de twee jaar gezamenlijk georganiseerd door Infosteel en Bouwen met Staal om het creatieve en uitmuntende gebruik van staal in de bruggenbouw te stimuleren.

Het doel is om de interesse van opdrachtgevers, architecten en ingenieurs te wekken voor het gebruik van meer staal binnen de bruggenbouwsector, en om erkenning te geven aan stalen en composiet bruggen door de verschillende voordelen van staal te benadrukken op het gebied van constructie, productie, economie, duurzaamheid en architectuur, om zo de staalbouwsector competitiever te maken.

De nadruk ligt op stalen en composiet (staal-beton) bruggen in België, Nederland en Luxemburg.

Om de uitstekende BENELUX-knowhow op het gebied van ontwerp en fabricage van stalen bruggen onder de aandacht te brengen, komen projecten die buiten de BeNeLux zijn gesitueerd maar in België, Nederland en Luxemburg zijn ontworpen en/of gefabriceerd, in aanmerking voor de categorie Internationaal.

Een BENELUX-jury selecteert de genomineerden en winnaars.  De jury wordt samengesteld door Infosteel en Bouwen met Staal, met als doel om alle benodigde expertise voor het ontwerpen van bruggen in te zetten.

Infosteel en Bouwen met Staal nodigen in eerste instantie hun leden uit om projecten in te sturen.  Hoewel de wedstrijd open staat voor alle geïnteresseerden.

Ik heb nog een vraag!

Organisatie